Druhy pěstovaných perel
Pěstované perly lze rozdělit do dvou hlavních kategorií, sladkovodní a mořské perly. Mořské perly lze také rozdělit do tří kategorií, akoya, tahitské a jihomořské perly.
Sladkovodní perly: Všechny země produkující perly dohromady mohou produkovat pouze asi 10 % objemu vyrobené v Číně. Kromě množství se čínští pěstitelé perel v posledních letech také výrazně zaměřili na kvalitu. Tvar sladkovodní implantované tkáně silně ovlivňuje tvar výsledné perly. Pouze asi 2 % sklizených perel jsou kulaté nebo téměř kulaté. Velikosti sladkovodních perel se pohybují od 2 mm do 12 mm.
Perly Akoya: Japonsko a Čína jsou hlavními producenty perel z kultivace Akoya, avšak Japonsko je stále považováno za výrobce nejkvalitnějších perel. se stále může pochlubit více než 100letou tradicí. Perly Akoya, větší než 8 mm, jsou velmi vzácné. Všechny prameny PearlsOnly nesou inspekční štítek JPEA. Japan Pearl Exporters Association je mezinárodně uznávaná organizace pro zajišťování kvality perel a zavedla přísný kontrolní systém a zajišťuje kontrolu kvality. tag na pramen zkontrolován
Tahitské perly: Tahitské perly se ve skutečnosti pěstují na ostrovech Francouzské Polynésie, ale ne na Tahiti. Jejich pěstování je složité, protože mimo mořskou vodu nemohou přežít v nejlepším případě déle než 4 hodiny a kontakt se sladkou vodou (jako déšť) je zabíjí. Jsou to jediné přirozeně černé perly. Tahitské perly mohou dosahovat velikosti až 16 mm. 18mm perla je velmi vzácná.
Jižní mořské perly: Pěstují se v teplých vodách Jižního moře (Austrálie, Indonésie, Filipíny, Myanmar (Barma) a Thajsko .
